keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Töttölöö, kakkapyllyt!

Veera Salmen hulvattomat ja väliin anarkistiset Puluboin ja Ponin tarinat ovat naurattaneet perhettämme jo parin vuoden ajan. Myös Kansallisteatterissa parhaillaan esitettävä Puluboin ja Ponin teatteri sai meidät nauramaan kippurassa. Kerta kaikkiaan onnistunut esitys!

Minua miellytti erityisesti näytelmän kotikutoinen meininki. Hyvällä maulla toteutettu näyttämötekniikka antoi tilaa näyttelijöille ja loi vaikutelman Puluboin ja Ponin teatterileikin aitoudesta. Myös näyttelijöiden, erityisesti Puloboita esittävän Jani Karvisen, väliin improvisoidulta vaikuttanut hallittu kohellus sopi tyylilajiin erinomaisesti.

Teatterielämyksestä kertoo sekin, että yksi näytelmän lauluista on jäänyt jatkamaan elämäänsä perheemme lomaviikolla: "Tuutilullaa, suluun auttaa bulla..." Vähän väliä joku alkaa hyräillä tuutulaulun tarttuvaa melodiaa.

Kymmenisen minuuttia näytelmän kestosta olisi voinut ehkä nipistää pois, en tiedä. Tämä ajatus ei toki tullut mieleeni esityksessä vaan vasta myöhemmin prokkista miettiessäni.

Kiitos Veera Salmelle Puluboi ja Poni -kirjoista ja Kansallisteatterin työryhmälle riemastuttavasta näytelmästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti