keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Kuka vastaa koulujen somemarkkinoinnista?

Olen joutunut somemarkkinointikeskusteluun kevään aikana vaikka missä. Jos avaan radion työmatkalla, siellä puhutaan aiheesta. Jos odotan poikaani uimahallin pukuhuoneessa, vieruskaveri avautuu somemarkkinointikokemuksistaan. Jos menen ystäväni kanssa wingseille, hän aloittaa asiasta heti. Miksi minulle?

Viime viikolla asia selvisi. Sain tehtäväkseni suorittaa somemarkkinointi-iskun opiskelijaryhmän kanssa. Kunnianhimoinen tehtävämme on nostaa koulutusohjelman somenäkyvyyttä ja rankingia Google-hauissa. Niinpä olemme sitten avanneet koulutusohjelman nimissä tilejä sosiaalisen median palveluihin ja suunnitelleet blogia. Vauhti on kova, mutta millä eväillä ja minkälaisella mandaatilla tälläisiä operaatioita suoritamme?

Kokemusta meillä ei ole. Intoa sitäkin enemmän - ja tarjolla on kokeneiden alan ihmisen ohjeita asiaan. Brändää itsesi vartissa -tyyliset vaihe vaiheelta ohjaavat someniksit tuntuvat helpoilta toteuttaa. Liian helpoilta. Eihän tässä onnistuminen voi niin yksinkertaista olla, että availlaan tilejä, häärätään niiden sisällä pontevasti ja kommentoidaan alan muita toimijoita.

Millainen persoona on koulutusohjelma? Miten erottua muista? Miten jakaa vastuuta ja sitouttaa? Mitä sanoo koulun virallinen viestintästrategia? Kenen vastuulla kaikki lopulta on? Saammeko käyttää edes koulun logoa? Opiskelijoiden vastuulle somemarkkinointia tuskin voi jättää.


Näitä mietin ja odotan jännityksellä koulun viestintävastaavan kommentteja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti